18 Eylül 2012 Salı

Kredi Başvurum Reddedildi Ne Yapmalıyım?

Kredi Başvurum Reddedildi Ne Yapmalıyım? Kredi Başvurum Neden Reddedildi gibi sorulara cevap olarak sizlere bilgi sunmaya başladık.

Öncelikle Merkez bankası kredi derecelendirme kurulu tarafından daha önce kredi ya da kredi kartı borcu olanların kredi puanları - verildiğinden kredi başvurusu reddediliyor. Peki kredi reddedilirse ne yapılmalı? işte cevabı. Kredinizin Reddedilmesinin Sebepleri

Kredi önerinizin reddedilmesinin çeşitli sebepleri vardır. Ve kredi başvurunuzun da neden reddedildiği konusunu merak edip durmanıza da kesinlikle gerek yok. Çünkü bugünlerde yasalar borç verenin kredi başvurusunu reddetme nedenlerini yazılı olarak bildirmelerini zorunlu kılmaktadır. 

Borç verenler genelde size kredi teklif etme konusunda oldukça isteklidirler ve kredi hususunda isteklerinizi gerçekleştirebilmek için her şeye başvururlar. Fakat en istekli borç verenin bile kredinizi reddetmek dışında bir şey yapamayacağı durumlar da vardır. Yine de söz konusu olan onun parasıdır ve şu durumlarda riske girmez:

  • Parasal Kaynaklarınız Yetersizse: Bir kredi vermeden önce borç verenler kredi değerliliğini ortaya çıkarabilmek için borçlunun mali durumunu titizlikle kontrol ederler. Özellikle borç veren borçlunun peşinat ve devir masraflarını karşılayacak yeterli para kaynağına sahip olduğundan emin olmak isterler.
  • Geliriniz Yetersizse: Borç verenler yeterli para kazanmadığını hissettikleri insanlara para bağışlama konusunda oldukça titizdirler. Aylık geliriniz kredi hayalinize ulaşıp ulaşmama konusunda oldukça önemli bir rol oynar. Özellikle ipotek miktarınız aylık gelirinizin yaklaşık %28ini aşıyorsa borç verenler siz kredi vermede sorun çıkaracaklardır. Birikmiş borç miktarınızla birlikte ipotek miktarınız ve çeşitli taksit ödemeleriniz aylık gelirlinizin %50sini aşıyorsa geliriniz yetersiz olarak adlandırılabilir.
  • Boğazınıza Kadar Borca Battıysanız: Borç verenler borç senetlerine battığınızı görürlerse kredi isteğiniz karşısında sert bir tutum izleyebilirler. Kredi onay işlemlerindeki reddin ilk sebebi borçlunun sayısız kredi kartı ve kredi hesaplarının yüklü miktarda borcu olmasıdır. Kredi hesaplarınız limitlerinin sonuna dayandıysa da kredinizin reddedileceğinden emin olabilirsiniz.
  • Kötü Bir Kredi Geçmişiniz Varsa: Kötü kredi geçmişi kredi başvurularının reddedilmesinin bir başka başlıca sebebidir. Borç verenler özensiz bir kredi geçmişi olan ve parayı oldukça geç ödemekle ün yapmış potansiyel borçlulara karşı oldukça temkinlidir. Bankaya ödenecek vergiler ve iflas da kesinlikle sizi bu mücadelenin dışında bırakacaktır. En müsamahakâr borç veren bile kötü bir kredi kaydına tolerans göstermeyecektir. O yüzden kötü kredi kaydı engeline takılmamak için iyi mali alışkanlıklarınız olması gerektiğini aklınızda bulundurmalısınız.
  • Kredi Değerliliğiniz Çok Düşükse: Kredi miktarının oranı ve mülkün tahmini değeri hiçbir zaman mülkün alım fiyatından düşük olmamalıdır. Bu durumda borç veren kredinizi onaylamaz. Sigortacıdan alacağınız para miktarı onaylamaya izinli olduğu miktardan yüksekse veya alım değerinin %90-100üne eşit bir kredi istediyseniz borç veren sınır koyabilir. Eğer durum buysa düşük hesaplarınız yüklü bir kredi talebine dönüşebilir.
Kredi Talebiniz Reddedilirse Ne Yapacaksınız
Bir kez reddedilmeniz dünyanın sonu demek değildir. Biraz önlem alarak ve parasal konularda ihtiyatlı davranarak kredi şansınızı arttırabilirsiniz. Bu kredi sayınızı önemli ölçüde arttıracak ve böylelikle bu süreçte kredi değerliliği göstermiş olacaksınız.
Eğer kredi başvurunuz kötü kredi geçmişinizden ötürü reddedildiyse son çare olarak ikinci bir ipotek düşünebilirsiniz. İkincil ipotek borç veren kimse gösterilecek bir kredi geçmişi olmayan ya da gelir kaynağına sahip olmayan insanlara para veren kişidir. Fakat bu seçeneği düşünüyorsanız bunun daha yüksek faiz oranları ve devir masrafları olduğunu unutmamanız gerekir. 

Krediniz reddedildiyse ümidiniz kırılmasın. Eğer borç vereninizin size karşı çok katı olduğunu düşünüyorsanız sizden çok fazla şey istemeden parasal destek sağlayacak başka borç verenler arayabilirsiniz. Genellikle borç verenler ödünç vermek isterler ve kredi borçlarını ödemeyenlere karşı yumuşak olarak bilinenler bile vardır.
Krediniz reddedildiyse endişelenmeyin.

Her zaman kendinizi bu durumdan kurtaracak ve çabalarınıza değecek bir kredi almanızı sağlayacak yöntemler vardır.

3 yorum:

  1. ortalık dolandırıcı ve sahtekar insanlardan geçilmiyor arkadaş bu nedir. benim ihtiyacım var ama bir çok insanın benden daha çok ihtiyacı varmış galiba 50-60 TL ye bile tenezzül edip insanları kandırmak için uğraşıyor aciz insanlar. kardeşim benim paraya ihtiyacım var banka kredisi alamıyorum sonuç olarak geriye tek alternatif tefeci kalıyor bunun başka bir izahı yok. banka dışında hiçbir firma şirket kredi vermez ikrazatçılar verir onlarda ipotek ister zaten ipotek olsa gider bankadan alırız. varsa şartsız şurtsuz (kendini garantiye almak adına istenilen belgeler hariç) sadece iş yapmak amacıyla faaliyet gösteren biri şu mübarek bayram öncesi lütfen ulaşsın tlm-zeki@hotmail.com, 05306937383

    YanıtlaSil
  2. icralık avukatlık durumunu kapatmış en az ıkı yıl önce yani şu andacyasal takipte avukatlık ve icralık durumda olmayana banka kredisi kullandırılır KREDİCOZUMMERKEZİ@HOTMAİL.COM numaranızı bırakın

    YanıtlaSil